top of page
  • hlavatskaa

Нічия в останньому поєдинку збірної України


Фото Павла Кубанова



20 листопада збірна України зіграла останній матч у відборі Євро-2024. Аби пройти далі «синьо-жовтим» потрібно було перемагати суперників, але , на жаль, матч завершився нічиєю 0:0.


Протягом усього матчу кожна команда мала гольові моменти, але жодна з них так і не змогла відкрити рахунок( реалізувати їх). На останніх хвилинах матчу італійці тягнули час , адже гравці Збірної України створювали моменти біля воріт суперника. Але на заключній 93-й хвилині матчу у штрафному майданчику італійців сталося падіння Михайла Мудрика, що натякало на пенальті. Втім суддя вирішив не переглядати епізод і не фіксувати порушення з боку Браяна Крістанте.


Непризначене пенальті у ворота суперника викликало неабиякий ажіотаж. У соціальних мережах почали поширювати цитату президента УЄФА Александара Чеферіна : «Італія має кваліфікуватись на Євро-2024, інакше це буде катастрофа. Італійська збірна є надто важливою, але я думаю, що вона виграє в України». І вболівальники подумали ,що ,можливо, цей вислів якось повʼязаний з рішенням арбітра. Тренер збірної України Сергій Ребров у післяматчевій пресконференції дав коментар, щодо епізоду з непризначеним пенальті: «Я вважаю, що там був чистий пенальті, але є VAR. Із мого погляду це був 11-метровий. Але це вирішуємо не ми. Напевно, при перегляді VAR не побачили фолу. Там є люди, які дивляться…».


В результаті гри збірна Україна завершила відбір на третьому місці, що гарантувала собі вихід у плей-оф. Вирішальні матчі плей-оф відбудуться в березні 2024 року. А майбутніх суперників на подальші матчі ми дізнаємося цього четверга ,23 листопада, після жеребкування.

Comments


bottom of page